Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев коментира "далечната хипотеза" за нов провал за редовен кабинет (ВИДЕО)

28 октомври 2024, 11:08 часа • 678 прочитания

Служебният премиер Димитър Главчев се похвали със сигурността на машинното гласуване по време на изборите за народни представители на 27 октомври. Резултатите от вота вижте тук.

Попитан дали от кабинета са се справили с купения вот, той отговори, че "това ще го кажат участниците в изборите - аз смятам, че да". Главчев цитира пример с машините: "Последната седмица бяха проверени над 3500 машини. На предишните избори бяха проверени над 660, а преди тези два избора, които ние организирахме, за всички видове избори са били проверени общо под 100 машини. Вие може да направите сравнението".

Още: При 99.03% "Величие" е над чертата, но с малко

"Илюзия е, че няма купен вот"

"Илюзия е, че няма купен вот, но мисля, че и там противодействахме в рамките на закона. На нас нищо друго не ни остава, освен да следим за спазването на закона. Смятам, че нашата работа си я свършихме. Не чух и някакви много стряскащи факти по повод провеждане на изборите", каза той.

Снимка: БГНЕС

Още: МВР с акции в София, Кърджали и Плевен: Нито дума за купувачите на гласове от публичните списъци

"Въпросът е наистина да се преодолее схващането в българските избиратели, че дават гласа си, който не знаят къде отива – задължението тук е на Министерски съвет. Заедно с ЦИК мисля, че постигнахме добър резултат", посочи служебният премиер.

Очаквания за редовен кабинет

Той каза, че няма как да коментира дали ще има стабилност с нов редовен кабинет. "Мога само да изразя надежда, не само моя, а на много хора, че политическите сили ще положат всички усилия да сформират редовно правителство", заяви Главчев.

Попитан какво ще се случи, ако пак има провал, и дали ще остане на поста, той отговори: "Към момента няма такава хипотеза, тя е много далечна, надявам се да не се стига до нея".

Още: ПП-ДБ печели София, но Борисов победи в лидерската битка с Денков в столицата

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес