Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев: Хората очакват финалните надписи на сериала "Игра на избори"

23 октомври 2024, 11:26 часа • 287 прочитания

"Струва ни се, че е крайно време сериалът "Игра на избори" да приключи. Хората очакват финалните надписи, всички искаме да бъде формирано редовно правителство с необходимата политическа подкрепа."

Това каза преди началото на днешното правителствено заседание служебния премиер Димитър Главчев. "Още в предишния формат на служебното правителство знаете, че имахме три задачи, едната е организиране на честни и прозрачни избори", припомни той на министрите.

Още: А ако реша за 500 лева да си продам гласа?

"Ние сме се заели като служебно правителство да няма съмнения за изкривяване на вота и купуване на гласове. Никой не каза за предишните избори, че не са били честни и прозрачни. Призовавам гражданите да гласуват масово, тъй като дори и да има някъде пробив и да има купуване на гласове, няма как да се правим, че няма такива случаи, то масовото гласуване ще сведе такива случаи до нула", каза Главчев, без да акцентира върху работата на МВР по темата с купуването и продаването на гласове и доколко тя изобщо е ефективна.

Главчев коментира и мигрантския натиск върху страната ни. "Тази година той е намалял със 70% в сравнение със същия период на 2023 г. Двойно повече са заловените нарушители", обясни той.

Още: Три години и девет пъти избори: Колко пари похарчихме и какво можехме да направим с тях? (СНИМКИ)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес