Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Глас от "Демократична България": Грешките са основно при нас

15 ноември 2021, 07:54 часа • 5096 прочитания

Може би двойно сме паднали спрямо изборите през юли. По-голямата част от този отлив е към „Продължаваме промяната”, което очаквахме. Това заяви Борислав Сандов, съпредседателят на Зелено движение, част от „Демократична България”.

Предложихме вариант на „Продължаваме промяната” за общо явяване на избори. Ще трябва да се анализира доколко нашата покана се е отразила на резултатите, може би да отправим по друг начин поканата, каза Сандов. И заяви, че не знае защо Кирил Петков е напуснал „Да, България”, след като е един от учредителите на партията на Христо Иванов.

Не трябва да има разочарование и обида, грешките са основно при нас. Не сме загубили заради компромати и натиск. Трябва колективните органи на трите партии в „Демократична България” да вземат решение какво правим, дори и като взаимодействие помежду си. Изчерпи се един цикъл от избори, за които се бяхме събрали, напомни Сандов пред bTV.

Сандов каза и друго – че в Инициативния комитет на Лозан Панов не е имало членове на „Демократична България”. Това вероятно се отрази на двете кампании – трябва да анализираме дали трябаше да имаме категорично излъчен от нас кандидат, каза съпредседателят на Зелено движение.

Поне още 2 партии трябват за управление, извън „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, напомни Сандов. Той изрази скептицизъм за четиригодишен мандат. Може да има и правителство на малцинството, заяви политикът.

Още: Глас от БСП заговори как демократите се провалиха с фиксацията върху Пеевски

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес