Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Герджиков: Касиране на целите избори не може да има

30 март 2017, 18:54 часа • 2043 прочитания

Касиране на целите избори не може да има. Може да има касиране на избора на отделни депутати, обясни премиерът. Това заяви служебният министър-председател Огнян Герджиков.

"Моята реакция няма да бъде по-малко остра. Общинският съвет не може да решава такова нещо. Копривщица ще остане град-музей, такъв какъвто е. Министерски съвет няма да го позволи", коментира Герджиков скандала с Копривщица.

Попитан за реализираните обществени поръчки от служебното правителство и дадените над 3 млн. лева за пощенски услуги, химикали, Герджиков обясни, че тези рекламни материали могат да се използват за нашето председателство в ЕС.

Транспортният министър Христо Алексиев, който иска два кораба, служебния премиер отговори, че са абсолютно необходими за река Дунав.

Целият Министерски съвет и началници на дирекции са такива, каквито съм ги заварил, заяви Герджиков по повод кадровите рокади. "Аз съм уволнил единствено Иван Гарелов", каза Герджиков. Всякакви информации за есемеси и намеса от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод освобождаването на Иван Гарелов като медиен съветник на Герджиков бяха категорично отречени от служебния премиер.

По повод смяната на главния секретар на МВР Георги Костов Герджиков коментира, че ще би искал да бъде изваден запис на разговора му с него, защото той би показал, че Костов се е съгласил да подаде оставката си.

Герджиков отговори, че следващият премиер е редно да направи ревизия на служебното правителство.

Относно повишението на природния газ, премиерът каза, че то е закъсняло. „Такова шоково, разбира се, стресира. Но не можем да го предотврартим. КЕВР взема решенията. Евентуално можем в някакви рамки да редуцираме повишението“, допълни той.

На въпрос какво е мнението му за сцените на българо-турската граница по време на изборите, Герджиков сподели, че са били много неприятни и отвъд закона, пише Труд.

Ние имаме интерес от добросъседски отношения с Турция. Утре ще върна посланик Нейнски в Турция, каза Герджиков.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес