Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Френският посланик: Западните Балкани са сред приоритетите на нашето председателство

19 януари 2022, 17:36 часа
Реклама

Н. Пр. г-жа Флоранс Робин, извънреден и пълномощен посланик на Франция в България, представи пред Комисията по европейски въпроси в НС приоритетите на френското председателство на ЕС.

Тя изтъкна, че Западните Балкани са важна част от бъдещата работа и припомни, че мотото на председателството е "Възстановяване, сила, принадлежност".

В заседанието взе участие и Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. Той представи Работната програма на Европейската комисия за 2022 година, като акцентира върху изработването на законодателен акт за свободата на медиите. "Открит е дебат по него, въпросът е да достигнем до по-широка част от обществото и сме отворени за идеи как да стане това", каза Кюланов. По думите му актът може да се очаква в третото тримесечие на годината.

Комисията прие и внесени от Министерския съвет законопроекти - за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане,  за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове и за изменение и допълнение на Закона за ДДС.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес