Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фандъкова уверява: Цената на билетчето няма да се вдига

02 април 2022, 09:29 часа • 4206 прочитания

Ситуацията в градския транспорт е много тежка. Не се предвижда увеличение на цената на билетчето в градския транспорт, въпреки високите сметки за ток на авто и електротранспорта. В това увери кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия. 

Тя очаква да има улица в София, която да носи името на журналиста Милен Цветков, както и такава за "Героите за Украйна". 

Целта на Фандъкова до края на 2023 г. да се осигури места за децата в детските градини - от 3 до 6 години. Над 42 млн. лв. са заложени за строителството на 22 нови сгради на детските градини. Решението е строителство, подчерта Фандъкова. 

Тя увери, че строителството на детските градини върви колкото се може по-бързо, но темповете на хората в София се увеличава с неимоверни темпове. При строителството на детски градини има истинска децентрализация, подчерта Фандъкова. 

Много важно е да се помогна на хората, които бягат от войната в Украйна. В училищата в София има места - 72 деца са насочени към училища, заявили своята възможност да приемат украински деца. Свободни места има и не трябва да се чака класирането, призова Фандъкова. 

Около 220 са сигналите за паднали дървета, ламарини и покриви от вчерашната буря в София. Всички сигнали са обработени и ще бъдат обработени. Днес също продължава жълтият код и трябва да бъдат закрепени всички предмети по балконите, призова Фандъкова. Само в парковете са паднали около 30 дървета. Фандъкова няма информация за сериозни щети, но сигналите са много - падат дървета на пътя и пречат на движението на автобусите. 

Още: Фандъкова: Властта не е над закона, арестът на Борисов е скандален

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес