Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дупки и кръпки: Политиката заприлича на пътищата според бившия министър Иван Шишков

14 юли 2024, 11:31 часа • 745 прочитания

"Нашата политика заприлича на нашите пътища – много дупки и много кръпки."

Това каза пред БНР бившият служебен регионален министър арх. Иван Шишков.

Според него политиката трябва да излезе от пътищата, а отношението към този процес трябва да е еднозначно и в една посока:

"Всички ние трябва да направим така, че в рамките на следващите 4-5 години да построим 1000 км. магистрали. Ако не го направим, ние никога няма да живеем така, както искаме да живеем – по европейски", каза в "Неделя 150" бившият министър.

Още: Уволнения в МРРБ, за да се скрият далавери: Арх. Иван Шишков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

"Всички политици ни замерват с евроатлантически послания, но в действителност не ни предоставят европейски начин на живот. Ние трябва да работим така, че да осигурим в много кратки срокове друг начин на развитие на България", каза архитектът.

"За 10 години сме построили около 450-500 км., отбеляза Шишков. По думите му ни трябва друго управление и друг начин на мислене в тази посока.

Още: Шишков: С 4 милиарда лева за 3 години е планирано пътното поддържане

Шишков подчерта, че доста голяма част от нашите магистрали имат сходни проблеми. "В около 6 км. от трасето на Северната скоростна тангента те бяха най-драстични. Там наистина имаше отклонение до 1/3", каза той.

По думите му тангентата трябва да бъде ремонтирана, защото в тези 6 км. тя е опасна.

"Това, което оставихме в наследство като проверки бяха за да се направи задание и да се направи основен ремонт. Нищо не се случи. Политиците се замерваха с резултатите от пробите, но в действителност основният смисъл от тях беше да се направи ремонт на всички тези магистрали", добави Шишков.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес