Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа
Реклама
 

ДПС Пловдив сне доверието си от Рамадан Аталай, искат и оставката му от парламента

28 юни 2024, 20:50 часа • 2777 прочитания

Областният съвет на ДПС - Пловдив е взел решение да свали доверието си от народния представител Рамадан Аталай. Членовете на партията искат оставката му от парламента, пише focus-news.net.

Реклама

Още: Гюнер Тахир: Имам информация, че от днес охраната на Доган е свалена (ВИДЕО)

Припомняме, че Рамадан Аталай беше водач на пловдивската листа на ДПС в 17 МИР на изборите за 50-тото Народно събрание. Според 24rodopi.com мярката е във връзка със слабите изборни резултати и сигналите на активисти, че били тормозени от „парашутиста Аталай“. Едва 6 427 избиратели в район Пловдив-област подкрепиха листата на ДПС на 9 юни. Аталай стана депутат благодарение за разпределението на гласове по метода на големия остатък.

Още: Новият депутат от ДПС положи клетва

По професия Рамадан Байрам Аталай е минен инженер, бил е член на ЦОБ на ДПС, ръководел е и парламентарната комисия по енергетика. Бил е и агент на Държавна сигурност, известен под псевдонима Вергил в периода 1982-1990 г. Аталай е неизменен депутат от ДПС от 1997 година насам, което го прави с найдълъг стаж сред абсолютно всички в парламента. Припомняме, че преди дни шуменската организация се разграничи от депутатката Айсел Руфад, а ПГ на ДПС я изключи от редиците си.

Още: Машалла: Главният мюфтия поздрави Пеевски за изборните резултати

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес