Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС на Пеевски вече е с едва 26 депутати, още един напусна групата

11 юли 2024, 11:52 часа • 1637 прочитания

Парламентарната група на ДПС вече е съставена от едва 26 депутати, след като народният представител Ахмед Вранчев подаде заявление за напускане.

Новината бе съобщена от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Искът на Вранчев идва на фона на изключването на 17 депутати от групата по-рано днес, като това са именно народните представители, застанали до почетния председател Ахмед Доган.

Тази група включваше: Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Джевдет Чакъров, Едис Даудов, Ердоан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левент Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Хабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов.

Още: "Всички сме заплашвани": Чакъров смята, че депутатите, подкрепящи Доган, са изключени нелегитимно (ВИДЕО)

По този начин ПГ на ДПС вече наброява 26 депутати и е четвърта по големина в Народното събрание. Това означава, че не ДПС ще вземе втория мандат, а ПП-ДБ, тъй като по Конституция той се връчва от президента на втората по големина парламентарна група в Народното събрание. 

Припомняме, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски и тази на обкръжението му в партията. Доган дори видя опит за преврат в партията и призова депесарите да се освободят от страха. По-късно Пеевски заяви, че няма да подава оставка, като каза, че никой не може да спре "Новото начало в ДПС".

Още: ДПС без Пеевски: Младежите застанаха зад Доган

По-рано днес пък стана ясно, че сайтът на ДПС е с нова визия, а всички новини за Пеевски са били премахнати (СНИМКИ).

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес