Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС-Доган питат кога прокуратурата ще поиска имунитета на Пеевски (ВИДЕО)

16 август 2024, 11:56 часа • 1037 прочитания

Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения срещу Делян Пеевски и искане за сваляне на неговия имунитет? Това е въпрос, който силно вълнува обществото и е ключов за доверието в институциите. Това коментира депутатът от ДПС Тимур Халилов по време на брифинг в парламента. 

Какъв е поводът за искането им?

Повод за искането на депутатите от лагера на почетния председател на ДПС - Ахмед Доган е вчерашното изслушване на Цветан Василев във временната комисия за Петьо Еврото и Нотариуса, в което бившият банкер твърди, че Пеевски е участвал в атаката срещу КТБ. 

"Вчера пред Народното събрание бяха направени разкрития, свързани с фалита на КТБ и събитията, довели до унищожаването на тази ключова финансова институция. Показанията на Цветан Василев разкриха сериозни факти, които повдигат въпроси не само за финансовата стабилност на страната, но и за начина, по който функуционират правоохранителните и антикорупционни органи. Според Василев заеми към КТБ, свързани с Делян Пеевски възлизат на сума от 500 млн. лв. Тази сума е достатъчна, за да разтърси не само банката, но и цялата икономическа и политическа система на България. Василев посочва също, че вдъхновител на акцията срещу КТБ е именно Делян Пеевски, а Петьо Еврото е изпълнител на този план", каза Тимур Халилов. ОЩЕ: Цветан Василев: Пепи Еврото е сред основните организатори на удара срещу КТБ (ВИДЕО)

Има ли двойни стандарти?

"Ние представителите на автентично ДПС без Пеевски и групи не можем да останем безмълвни. Настояваме прокуратурата да даде ясен отговор на следните въпроси - допустимо ли е заеми за над 500 млн. лв. да не бъдат разследвани", посочи Халилов. Той попита и защо антикорупционната комисия не е реагирала. 

Според тях липсата на реакция буди съмнения за двойни стандарти и липса на воля за справяне с корупцията на високо ниво. ОЩЕ: Цветан Василев към съратник на Пеевски: Питайте го къде са 100 млн. евро за "Южен поток"

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес