Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"ДПС без Пеевски": Близки до Доган щурмуват централата на партията (ВИДЕО)

19 юли 2024, 13:09 часа • 7179 прочитания

С възгласи "ДПС" и плакати "ДПС без Пеевски" близките почетния председател на Ахмед Доган депутати и представители на местните структури на партията поискаха оставката оставката на съпредседателя на партията Делян Пеевски.

След заседанието с над 500 членове на партията в столичен хотел се проведе протестно шествие до партийната централа в София. Без изненада те бяха посрещнати със заключени врати, като депутатът Джейхан Ибрямов обяви, че сградата е в ремонт от три месеца.

"Достъпът е спрян от IT специалисти. Наш колега каза, че сървърът и целият архив е прехвърлен към друга фирма", допълни Ибрямов. По думите му сутринта сградата била отворена, а в момента е затворена. Още: Ахмед Доган пак си върна сайта на ДПС

След това последва опит да нахлуят в централата, а малко след 13 часа успяха с помощта на ключар. На място пристигнаха екипи на полицията, както и адвокат на партията. 

"Историята на ДПС я няма"

"От това, което видях, съм безкрайно учуден от извършеното. Всичко е изнесено, всички кабинети са празни, най-важното - кабинетът на Ахмед Доган е изтърбушен. Цялата документация, където се е съхранявала историята на партията ни, я няма", каза пред журналисти в 13:30 часа Джевдет Чакъров.

По думите му скоро е имало освежителен ремонт в кабинета на Доган, но това няма общо с липсващите документи.

"Централата ще бъде отворена за тези, които имат право на достъп, ние не я окупираме днес", допълни той. Още: Преврат се извършва срещу Пеевски: Цонев разкри ще има ли нова партия

Активът подкрепя Доган

Малко по-рано днес в столичен хотел се беше събрал активът на движението. След срещата съпредседателят на ДПС Чакъров обяви, че близо 500 души, присъствали на събранието, искат оставката на Пеевски.

"Активът от 500 души изцяло застава зад призива на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и посочените хора в неговото обръщение. Всички от целия актив категорично сме решили да не се допуска каквото и да е етническо напрежение в страната. ДПС е в основата етническия модел. ДПС е за етническия мир. Няма да се позволи подмяна в партията", каза Чакъров.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес