Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДОСТ води България към босненски сценарий, смятат от ВМРО

10 април 2016, 15:10 часа • 2308 прочитания

ДОСТ на Местан води България към босненски или македонски сценарий на религиозно и етнически разделено общество. Партията не е евроатлантическа, а протурска. Не е демократична, а е османска, не е либерална, а проислямистка. ВМРО винаги е била срещу всякакви партии на етническа и верска основа у нас. Това е позицията на ВМРО, разпространена до медии по повод учредяването на партията на Лютви Местан.

Според партията неслучайно на учредяването на ДОСТ са присъствали турският посланик Сюлейман Гьокче. и заместник-председателката на Партията на справедливостта и развитието на Ердоган - Фатма Бетюн Сеянкайъ. Именно Ахмед Давутоглу е автор на псевдонаучната доктрина на новия османизъм, която заедно с ислямизма се стреми към турско влияние в някогашните османски предели, посочва се в позицията.

"Местан заяви, че партията му е нова, либерална, откровено НАТО-вска и европейска и ще служи на българските граждани и избирателя. В същото време обаче в Турция режимът на Ердоган затваря медии, съди журналисти по специално законодателство, изнудва Европа заради имигрантската вълна и предизвиква все по-голямо негодувание по света с експанзионистичната си политика и топли връзки с Ислямска държава.

На този фон Лютви Местан явно се старае да получи максимална подкрепа – на конгреса имаше представители на изселнически организации, които, както е известно, се финансират от министерството на външните работи на Република Турция. Те се използват от специалните служби на Турция като инструмент на турската външна политика за налагане на влияние на Балканите.

Сред гостите са и представители на посолствата на Украйна и Полша – очевидно, за да се подчертае пропагандната теза на Местан, че става дума за противопоставяне на руско влияние у нас.

Всичко това свидетелства, че тази партия ще е откровено зависима от външни сили", заявяват още от ВМРО.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес