Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доган: Срам ме е от Пеевски! Голямата им цел е да елимират ДПС

23 септември 2024, 21:45 часа • 1898 прочитания

„Добре, че се получи това с това момче, аз не му произнасям името, иначе бяхме се стопили. Срам ме е от действията на това момче. Голямата им цел е да направят всичко възможно да елиминират ДПС от политическата сцена. Защо? Защото ДПС е гарант на защитната система на нашата общност. Години наред той е извоювал лични позиции в съдебната система без съдействието на ДПС, обаче от името на ДПС, които сега ползва за лични, користни интереси“.

Това са най-важните думи от 16-минутно видео, което бе разпространено от страницата на ДПС. То е от среща с активисти и привърженци в столичен хотел. До момента Доган не беше коментирал на живо и пространно разбиването на партията и конфликта с Пеевски. Ето какво още заяви той:

Защитната система на ДПС почти към нула

„Аз съм много доволен от номинациите. От някои области съм направо респектиран. Респектиран съм от енергията, която имате. Толкова точни дефиниции за политическата реалност аз не съм срещал в моя политически живот. Имаше младежи, които така формулираха нещата: „Добре, че се получи това, иначе бяхме заспали.

Последните години защитната система на ДПС е почти към нула, последните седем-осем години. Колективните решения са на същото ниво. По някакъв начин ние, съзнателно или несъзнателно, стимулираме едноличните решения, което ни доведе до тук. Много е важен този въпрос от гледна точка на защитната система на ДПС, защото самата демокрация има криза в своята защитна система. Много пъти съм подчертавал в последните години, че демокрацията няма защитна система, както в европейски мащаб, така и в национален.

Защитната система на ДПС трябва да се възстанови, а това става с колективни живот на партията и възстановяването на колективните решения. В един момент свикнахме да се срещаме само с политическия елит. Грешка, фатална грешка. Изместихме хората с политическия елит. Апелирам към директна жива връзка с хората, да познаваме техните проблеми и да направим опит за тяхното решаване.

На Балканите сме сеирджии 

„Тук сме сеирджии, на Балканите сме сеирджии. Гледаме груби нарушения на законността, на върховенството на закона и само наблюдаваме. Чакаме някой друг да ни свърши работата, каза още той.

 

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес