Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доган обърна резултата в парламента, вече има повече депутати от Пеевски

12 юли 2024, 11:04 часа • 11753 прочитания

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган вече има повече депутати от съпредседателя на партията Делян Пеевски, който от няколко седмици се опитва да превземе движението.

Това стана с напускането на парламентарната група на народния представител Мюмюн Мюмюн, което беше обявено по време на днешното заседание. По-рано днес групата напусна и Ибраим Зайденов. Така групата на ДПС остава с 23 депутати, а независимите депутати, които подкрепят Доган са 24. Към момента независимите депутати стават 38, което ги прави трета политическа сила, изравнени с "Възраждане". Още: Депутатите на Доган са готови да подкрепят кабинет на ПП-ДБ

Припомняме, че в четвъртък други двама народни представители напуснаха парламентарната група на ДПС - Димитър Николов и Ахмед Вранчев, а 17 бяха изключени от състава ѝ

В сайта на ДПС Мюмюн е представен като бакалавър и магистър по "Икономика на Индустрията" и "Маркетинг" в УНСС. Член е на Младежката организация на ДПС от 16 години. През годините е заемал различни длъжности като председател на Местна структура, два мандата председател на Общински съвет на младежката организация и председател на областен съвет на Младежко ДПС.

Към момента е член на Централен оперативен съвет на Младежко ДПС. На местните избори през 2015 г. е издигнат за кандидат за кмет на община Хасково.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес