Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатите създадоха нова временна комисия за дейността на Нотариуса

03 юли 2024, 11:25 часа
Реклама

Със 117 гласа "за" и без дебати – мнозинството в Народното събрание подкрепи създаването на нова временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства за дейността около групата на Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото.

ГЕРБ и ДПС бойкотираха предложението на "Продължаваме промяната - Демократична България", като 62 от ГЕРБ гласуваха против, а четирима се "въздържаха", всички 45 депутати на ДПС гласуваха "против". Още: Хванат в крачка: Депутат от "Величие" не познава Конституцията

В пленарната зала не беше излъчен председател на комисията.

Предложението на ПП-ДБ за Надежда Йорданова беше подкрепено само от 39 депутати, а кандидатурата на "Възраждане" за Златан Златанов получи само 55 гласа "за".

Заради липсата на председател свикването на комисията и посочването на председател ще става със Заповед на председателя на Народното събрание.

Временната комисия ще е с тримесечен срок на работа и в нея бяха избрани 21 членове на паритетен принцип от всички парламентарни групи. Още: Лена Бориславова: Самият Борисов се надява този кабинет да не мине, на негово място и аз бих се надявала

Такава комисия имаше и в 49-ото Народно събрание, но последните ѝ заседания бяха бламирани от парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС, а докладът от дейността ѝ така и не влезе за гласуване в пленарната зала.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес