Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатите, подкрепящи Доган: Не на всяването на етническото напрежение в България (ВИДЕО)

12 юли 2024, 13:18 часа • 482 прочитания

Не на всяването на етническо напрежение в България. Това каза изключеният от групата на ДПС депутат Валентин Тончев пред медиите в парламента.   

Думите му дойдоха на фона на изказванията на Йордан Цонев в сутрешния блок на bTV, в което той коментира, че е разбрал от "Фейсбук", че е "българчето" в тази партия. Припомняме, че Цонев призова Доган да се разграничи от протежетата на Рамадан Аталай, които отправят етнически призиви във Фейсбук, явно визирайки групата "Аз подкрепям Ахмед Доган". ОЩЕ: Йордан Цонев застана до Пеевски и каза на Доган: Да не стане напънала се планината и родила мишка

Опитите за раздор няма да успеят

Той увери, че опитите за раздор няма да успеят. По думите му от ДПС са възмутени, че дългогодишни членове на партията с повече от 25-годишна история, издигнали се до ниво заместник-председатели, се опитват да всяват раздор. "За всички е ясно, че д-р Ахмед Доган е носителят на етническия мир в България", подчерта Тончев и добави, че ДПС е доказала през годините, че е партията на мостовете и служи за пример както на Балканите, така и в Европа. 

„Ще излезем по-силни от тази ситуация, но още веднъж тряба да повторим. Д-р Доган е този, който донесе етническия мир в България. Неслучайно беше номиниран за орден „Стара планина“, каза Тончев.

Той подчерта, че групата му ще продължи по този път. ОЩЕ: Рамадан Аталай със съвет към Цонев: Да прочете "Аз съм българче", ако не го знае (ВИДЕО)

Изключените депутати

Припомняме, че вчера единият от председателите на движението Джевдет Чакъров и 16 депутати, подкрепящи почетния председател на ДПС бяха изключени от парламентарната група, а по-късно доброволно напуснаха групата още двама депутати. ОЩЕ: Чакъров призова опонентите си да не пипат темата с етническата карта на България

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес