Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Даниела Дариткова: БСП са скалъпили мотивите на вота набързо

20 юли 2020, 08:48 часа • 1713 прочитания

Ние подхождаме отговорно, но нямаме притеснения да изложим контрааргументи. Внимателно се запознахме с мотивите на вота и виждаме, че БСП са били притиснати от времето и много набързо са ги подготвили, надявам се в зала да бъдат по-конкретни и аргументирани. Това каза пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова преди началото на дебатите в зала по вота на недоверие, внесен от левицата.

В пленарния дебат ще се чуят всички отговори на въпроси, които поставят и протестиращите отвън, защото това е легитимната трибуна на търсене на решения. Ние не бягаме от проблемите, упреците и бележките, но България е парламентарна република и единственият начин, по който легитимно могат да се случват нещата, без да се нарушават законите и Конституцията, е именно парламента, чрез работещо парламентарно мнозинство и от там стабилно правителство, коментира още тя.

Чистата аритметика сочи, че БСП, не потърсиха достатъчно упорито съюзници. Фактът, че те ще гласуват отново с ДПС за падането на правителстото, ние с нашите партньори имаме достатъчно гласове, за да можем да препотъврдим мандата, обясни Дариткова.

Ние отговорно се отнасяме към протестите навън, но те са твърде разнородни като искания и това ни притеснява, защото ако правителството падне няма да има кой да реши проблемите на протестиращите, обясни тя и допълни "На този етап не виждам възможността да се съчетаят всички протестиращи в една програма и еднакви искания", затова е добре да има диалог и да се изчакат редовните избори.

Дариткова не отрече вариант да се излъчи ново правителство в рамките на този парламент. Вариант, който вече няколко пъти беше споменаван от различни анализатори, но и от редиците на управляващите.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес