Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България и Тунис ще си сътрудничат в областта на спорта и младежта

07 август 2024, 15:38 часа • 554 прочитания

Министерският съвет одобри проект на Споразумение за сътрудничество в областта на младежта и спорта между Министерството на младежта и спорта на Република България и Министерството на младежта и спорта на Тунизийската република.

Сътрудничеството в областта на младежта ще се осъществява чрез действия и обмен на опит, знания и информация в области от взаимен интерес, които имат пряко отношение към младежта като например: младежко лидерство и личностно развитие, младежко участие и активно гражданство, програми за младежки обмен, проекти и изследвания по младежки въпроси, и др, подчертават от правителствената пресслужба.

Още: България и Корея ще работят заедно за намаляване на глобалните рискове

Спортното сътрудничество ще се осъществява чрез насърчаване на размяната на посещения на спортни делегации, треньори, експерти и специалисти, и изследователи в областта на спорта и физическото възпитание, както и на приложните науки в спорта.

В Споразумението се предвижда обмен на информация и гледни точки относно спорта, риска от употребата на допинг в спорта и физическата активност, както и размяна на покани за участие в срещи, конференции, лекции, семинари и академични форуми по теми, свързани със спорта, които се провеждат в двете държави.

Още: България и Косово обявиха ново сътрудничество в изненадваща сфера

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес