Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бухалките - в действие? Антикорупционната комисия претърсва имоти на кмет от ДПС-Доган

20 септември 2024, 12:46 часа • 610 прочитания

Антикорупционната комисия провежда претърсвания и акция в хасковската община Минерални бани.

Извършват се обиски и претърсвания в кметския кабинет в общината и в хотела на семейството на кмета Мюмюн Искендер от ДПС. В момента той е на посещение в Турция и вече се прибира към България. "Всичко очаквам, като виждам какво се случва в държавата. Нищо не ме притеснява, това не е първата проверка, на която съм подложен", каза градоначалникът и допълни, че няма притеснения по отношение на работата си като кмет, както и действия на близките си. От полицията в Хасково съобщиха, че са уведомени от МВР, че на територията на областта ще има акция, но те не участват в нея, предава bTV.

Още: Какво прави считан за човек на Пеевски при ръководителя на Антикорупционната комисия? ПП-ДБ ще иска записи от камери

Операцията е на КПКОНПИ и Софийска градска прокуратура. Тази сутрин униформени са влезли в сградата на общината и в хотел, свързан с дългогодишния кмет. 

Кой е Мюмюн Искендер?

Кметът на община Минерални бани е четвърти мандат градоначалник от ДПС, като на последните избори през октомври 2023 г. е избран с внушителните 81% от гласовете. По-същественото обаче е, че Мюмюн Искендер беше първият общински кмет в Хасковска област, който открито обяви, че застава зад Ахмед Доган. След това Общинският съвет на ДПС също подкрепи почетния председател.

Хотелът на семейството на Мюмюн Искендер веднъж вече беше проверяван, когато избухна скандалът с къщите за гости през лятото на 2018 г.

Още: С истеричната съпротива на Пеевски и ГЕРБ: Антон Славчев остава шеф на Антикорупционната комисия (СНИМКИ)

По този повод в кулоарите на парламента от ДПС-Доган дадоха брифинг, по време на който коментираха: "Призоваваме всички органи на държавата да се самосезират. Никак не е нормално в предизборна ситуация да се извършват такива репресивни действия. Ние питаме: Защо сега? В тази ситуация повече от видно е, че това се използва като предизборна бухалка", коментира председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Той допълни, че от ДПС-Доган многократно са привличането вниманието върху безпрецедентния натиск и репресии върху членове и симпатизанти на ДПС - вижте сигналите, които разказаха, тук: "Акция срещу актива на ДПС": Хората на Доган се оплакаха от натиск, репресии и психоза (ВИДЕО).

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес