Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

bTV захапа Ивайло Мирчев - с кого ще се коалира ДБ и за F-16

14 ноември 2022, 08:56 часа • 3285 прочитания

Тежко интервю в bTV преживя едно от лицата на "Демократична България" (ДБ) и депутат - Ивайло Мирчев.

Мирчев беше изрично попитан какво мисли за сигналите, предимно от Кирил Петков, какво мисли за намеците, че може да има  разбирателство с ГЕРБ. Депутатът посочи, че при определени зададени приоритети, ако има подкрепа от когото и да е, тя трябва да се приеме - съдебна реформа, превъоръжаване. За ГЕРБ обаче Мирчев е категоричен - "те винаги правят съдебна реформа", а тя е бутафорна. Той отговори и, че ДБ следва да търси управление с "Продължаваме промяната" (ПП) и че ако има такова, ПП трябва да излъчат номинация за премиер.

ОЩЕ: Борисов допусна, че ГЕРБ може да подкрепи "Продължаваме промяната" за втория мандат

Що се отнася до БСП, Мирчев заяви: "Не мисля, че ще става дума за каквато и да е коалиция с БСП". Нямаме решение на отговорните органи в ДБ, добави обаче той, с уточнение, че ако "всички се изключват", тогава всичко ще се върти около една-две партии в центъра и нищо няма да се получи. "Трябва много добре да се замисляме, когато се хвърляме на амбразурата да браним една или друга позиция", предупреди Мирчев.

"Румен Гечев може да е бил в правителство, при което цената на млякото се удвоила за няколко месеца, но ние не искаме", заключи Мирчев.

Мирчев обаче се оказа под кръстосан огън и за военната помощ. Златимир Йочев, водещият на сутрешния блок на bTV, го притисна дали от ДБ не чакат самолети F-16 в замяна на военна помощ за Украйна, които са поне толкова стари, колкото МиГ-овете. Мирчев не се съгласи, без обаче да коментира на колко години са въпросните F-16, и каза, че след 2023 година ние няма да можем да ползваме МиГ-овете си.

ОЩЕ: Министерството на отбраната: Нидерландия не ни е предлагала F-16

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес