Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП предлага "драконовски мерки" в Наказателния кодекс за каналджиите (ВИДЕО)

08 ноември 2022, 14:40 часа • 1670 прочитания

БСП предлага "драконовски мерки" в Наказателния кодекс за каналджиите, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова. Според нея трябва да се гарантира суров закон. 

Социалистите искат лишаване от свобода за каналджийство от 5 до 10 години, глоба от 10 хил. до 50 хил. лв. и изцяло отнемане на имуществото на лица в тези случаи, а не както досега частично. От БСП искат и наказания за длъжностни лица, които подпомагат каналджийството.

"Това, което се случи на границата между България и Турция, е недопустимо посегателство срещу националната сигурност. Знаете, че имаше и предишни случаи, завършили трагично. За нас не е достатъчно да констатираме проблема до следващия път", каза Нинова. 

Стана ясно, че БСП все още не са търсили подкрепа за законопроекта от други партии. "Използваме повода да изразим съболезнования на убития млад човек", каза Нинова. 

Левицата ще разговаря за минимум съгласие за бюджета за следващата година и да се намери решение за увеличаване на доходите на хората. "Утре в 11.00 ч. ще имаме среща с "Продължаваме промяната" по тема бюджет. Четвъртък в 11.00 ч. ни отговориха и ГЕРБ. Ще имаме среща с тях по тема бюджет. Надявам се, че в петък ще продължим с другите групи", каза Нинова. 

Тя припомни позицията, че БСП няма да подкрепи мандат на ГЕРБ, на ДПС или на "Възраждане", а въпросът за третия мандат ще бъде обсъден на Национален съвет на партията. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес