Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП поиска от Радев още един кръг консултации преди третия мандат

22 юли 2024, 14:22 часа • 721 прочитания

Евродепутатът и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин призова на брифинг в централата на партията президента Радев да проведе още един кръг консултации преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство.

Припомняме, че по-рано днес (22 юли) "Продължаваме промяната - Демократична България" върнаха неизпълнен втория мандат.

Вигенин подчерта важността на допълнителен опит за диалог и изрази очакването на кого ще бъде връчен третият мандат. Още: Атанас Зафиров: В БСП няма процеси на разпад, а на консолидация и на укрепване

Евродепутатът заяви, че ако мандатът бъде връчен на БСП, партията е готова да проведе разговори и да предложи своята идея за формиране на правителство в настоящия парламент. Той подчерта, че техният подход е единственият работещ и все още не е бил изпробван. Вигенин уточни, че нямат намерение да се предават предварително и че при необходимост ще свикат своите политически органи.

Той допълни, че БСП предлага експертно правителство, наречено "на националното спасение" или "на националното съгласие", в което не участват политически лица и лидери. Такова правителство ще има договорена програма с всички политически сили, ясни пет-шест приоритета и определен срок на действие. Още: Мая Манолова за обединението в ляво: Трябва нова платформа с ново име

Вигенин коментира, че перспективата за формиране на правителство в този парламент става все по-трудна, но нищо не е приключило, докато не приключи наистина. Той също така постави под въпрос дали следващото Народно събрание ще бъде по-добро от настоящето.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес