Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП: На страната е нужно експертно и прозорливо правителство

19 юни 2024, 09:56 часа •
Реклама

На страната е нужно експертно, обединено около национални приоритети правителство. Това каза временният председател на БСП Атанас Зафиров в декларация от името на група за старта на 50-ото Народно събрание. 

Според него правителсктвото трябва да е прозорливо, което освен навън, да гледа и навътре към българския потенциал. 

Той увери, че БСП ще бъде диалогична в работата на парламента. "Тук в Народното събрание е мястото да се обсъждат и балансират политики", добави още временният председател на партията. ОЩЕ: Радев: Депутатите да отстояват българските интереси, а не чуждите и партийните (ВИДЕО)

БСП няма да участва в парцелиране на властта

"БСП няма да е партията, която ще се превърне в участник в поредния проект за управление чрез партийно парцелиране на изпълнителната власт и без заявка за нов начин на управление", подчерта Зафиров.

Той посочи две причини. "Има две основни причини да откажем подкрепа на ГЕРБ - първата са сериозните предизвикателства пред страната и региона. Втората е уязвимата представителност на парламентарните политически сили", каза Зафиров. Според него политиците са длъжни да върнат доверието в Народното събрание. ОЩЕ: Цонев: Хората ни казаха, че не искат нови избори

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес