Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов за свалените карикатури: Това е удар срещу мен

14 април 2016, 14:03 часа • 6225 прочитания

Премиерът Бойко Борисов видя в скандала със свалените карикатури на Чавдар Николов пореден опит за "разклащане" на управлението му. След заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) той коментира темата пред журналисти.

"При тази организация на правителството, ние няма да допуснем бежанска вълна и това явно е проблем и търсят по най-ефективния начин да ни разклатят, като кажат:"Има виновник", даде обяснението си за случая Борисов.

Той се обърна специално към репортера на Нова телевизия с думите: "Цялата тази работа, която сътворихте, е удар срещу мен. Това е пореден опит да ми извадите очите. Във времето на Фейсбук и интернет да речеш да сваляш информация - това е самоубийство, и да набедиш някого, това не е честно."

Борисов бе категоричен, че никога не си е позволил да отправи критики и да иска сваляне на карикатури. Ефектът обаче сега бил да се говори за нарушаване на свободата на словото, предаде OFFNews.

"Аз не съм виновен, че частна медия си прави своята политика. Но колко е удобно, че тук в България мачкаме свободата на словото. Още от днес ще слагам в моя Фейсбук карикатурите, с което ще покажа, че не само не са ме дразнили... Нито се виждам дебел, нито се виждам грозен, пък за моите години всеки може да се пробва дали съм дебел, тънък или каквото желае", обясни Борисов.

Той каза, че няма "никакъв комплекс" и пожелава на карикатуристите: "Дълги години да ме окарикатуряват".

Премиерът допълни, че предполага кой стои зад скандала, но отказа да го назове.

 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес