Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов вижда стабилност след изборите: Ще се опитаме да направим правителство (ВИДЕО)

13 септември 2024, 18:05 часа • 2453 прочитания

Ще се опитаме да направим правителство. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Силистра. 

Борисов вярва, че ще има стабилност

"Убеден съм, че ще има стабилност. Много хора вече разбират, че ако това продължава, то разпадът е ясен и ще излязат да гласуват. Поне се надявам на това. Има 39 партии и коалиции - в Америка има две", добави още Борисов. 

"Видях, че и да провокираме и да се опитваме да поставяме някаква системност в другите партии, те се възползват едва ли не да си правят предизборна кампания с нас. Вчера чух г-н Зафиров. Даже ми стана смешно, но няма да го коментирам", заяви Борисов. 

Припомняме, че той предложи на останалите партии в парламента джентълменско споразумение преди изборите, за да се знае от сега какво ще се прави след предсрочния вот, но те го отхвърлиха. "Видяхте как ми се отговори. Всеки се прави на интересен. Щом се правите - ние ще си работим, ще си направим нашия резултат, ще се опитаме да направим правителство. Това се изисква от мен", подчерта Борисов. ОЩЕ: След отхвърлянето на джентълменското споразумение: Борисов предложи дамско или джендърско (ВИДЕО)

Той коментира и призива на ПП-ДБ  към ГЕРБ да се приемат антикорупционните закони по Плана за възстановяване. Според него 4 години те са имали пълно мнозинство в парламента. "Защо не си приеха, ако е трябвало да се приема нещо? Аз, когато съм управлявал, сме си приемали всичко, а сега на всеки за нещо сме виновни заради неговите наудачи, неговите несъответствия с нещата, които са изговорили: 5 тунела, магистрали. Даже вече не се шегуваме с това, защото се разбра", каза още лидерът на ГЕРБ. ОЩЕ: ПП-ДБ станаха като Корнелия Нинова, да са разберем по мъжки, по женски, по джендърски (ВИДЕО)

Самолетната катастрофа в "Граф Игнатиево"

Борисов коментира и катастрофата с военнотранспортен самолет в авиобаза "Граф Игнатиево". "Дълбок поклон, съболезнования - истински съжаляваме за тези мъже, които са загинали днес", каза Борисов. 

Той обърна внимание, че като премиер е осигурил средства за най-добрите самолети - F-16, модернизацията на "Граф Игнатиево" и летище "Безмер".

"Когато в една държава парата отива в свирката, става това, което се е случило днес. Това ми е най-мекия коментар. Днес ще се въздържа от оценки, ще се въздържа от всякакви други политически коментари по темата. Просто жалко за момчетата и винаги, когато не се гледа същинската работа, а пиара, накрая се получава нещо такова", каза Борисов. 

Той попита дали най-важното е било се изтрият записите и да прибират камерите на медиите.

"Кои са тези хора? Или на някой щеше да изцапа имиджа, който тези няколко дена толкова услужливо градите", каза още лидерът на ГЕРБ. 

Думите му сякаш бяха насочени към президента Радев. Припомняме, че тази сутрин от авиобаза "Граф Игнатиево" президентът Румен Радев излетя като втори пилот на изтребител F-16 от Военно-въздушните сили (ВВС) на САЩ.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че Димитър Главчев и Атанас Запрянов са се вдигнали от София до поемат отговорност. "Служебен премиер, служебен министър. Съжалявам", каза още Борисов. ОЩЕ: Загинали са двамата пилоти, катастрофирали с военнотранспортния самолет (СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес