Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов се шегувал, че ако го ядосат, ще се кандидатира за президент

13 май 2016, 13:44 часа • 533 прочитания

Министър-председателят Бойко Борисов каза, че се е шегувал, когато каза, че ще се кандидатира за президент, ако партньорите в управлението го ядосат.

"Ама аз истински се забавлявам с вас, защото кой прочел първата половина от изречението, кой втората и започвате коментари. Тогава действително се шегувах, че навремето, когато бях главен секретар и за новото управление беше важно Румен Петков да стане вътрешен министър, нямаше как да остана в МВР. Много хора тогава им казваха това да не го правят, защото така ще създадат истински опонент. Те обаче го направиха, а след това знаете как се развиха нещата. Пак се пошегувах, защото тези дни главно той се изявява по медиите", каза премиерът пред журналисти.

Той добави, че подкрепя държавният глава Росен Плевнелиев за вчерашните му критики срещу депутатите по повод гласуването на референдума, иницииран от шоумена Слави Трифонов.

Според премиера един от въпросите, предложени за референдум, е не 100, 1000% е противоконституционен. "Има решение на КС от 2003 година мисля. Няма как това да се промени от обикновено Народно събрание, но подведени по популизма всички гласуват", заяви Бойко Бборисов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес