Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов разпореди на посланика ни в Москва да се прибере в София

27 март 2018, 15:09 часа • 7618 прочитания

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с извънредния и пълномощен посланик на България в Руската федерация Бойко Коцев, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата са обсъдили случая "Скрипал", както и реакциите по него в Русия, в Европейския съюз и на международната общност.

Премиерът Борисов разпореди на посланик Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство.

Припомняме, че по-рано през деня външният ни министър Екатерина Захариева заяви, че за момента България няма решение за експулсиране на руски дипломати, България не счита, че такива действия трябва да се предприемат засега.

"Ако има недоверие между Великобритания и Русия относно разследването за случилото се със Сергей Скрипал, нека разследването да бъде направено от Организацията за забрана на химическите оръжия към ООН", добави Захариева пред Нова телевизия.

Припомняме, че вече 14 държави-членки на ЕС решиха да експулсират руски дипломати, а към тях се присъедини и Македония. Става въпрос за Германия, Франция и Полша (бел. ред. - гонят по четирима дипломати), Чехия и Литва (бел. ред. - по трима), Италия, Дания и Холандия (бел. ред. - по двама) Латвия, Швеция, Финландия, Румъния, Хърватия и Естония (бел. ред. - по един).

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес