Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: От днес имаме двама синдици, след 4 дни - още един

25 март 2015, 18:54 часа • 9232 прочитания

От днес вече имаме синдици – двама като начало, след четири дни още един, и те ще тръгнат, за да отговорим на обществото именно по тези цесии, сделки, за които научаваме от медиите, за да защитим сто процента имуществото на държавата. Това заявява министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, показва стенограмата от него.

„Това, което направихме преди две седмици – тази бурна атака в парламента, за което многократно благодарих на всички политически партии до една, правехме съвещания в Министерството на финансите… Факт е, че всички политически партии показаха зрялост, показаха, че единственият начин да отговорим на законното бавене в съда на обявяването на банката във фалит е назначаването на синдици, разбраха проблема на правителството, всички гласуваха в парламента, казва още Борисов. „Всичко е правено уж в рамките на закона, това казват квесторите, но именно сега синдиците ще ни дадат тази информация и ще защитим държавното имущество, защото ние сме дали като държава, заедно с Фонда, заедно с всички, над 3 милиарда и 500 милиона”, посочва Борисов и уточнява, че точната цифра към 24 март е 3 милиарда 544 милиона лева, които са преведени на вложителите в КТБ.

„Ние имаме само една единствена цел – имуществото да бъде върнато в полза на държавата и след това, когато бъде разпродадено, парите да си влязат в бюджета. Сиреч, данъкоплатците да не загубят пари. Това ще бъде огромно недоволство на много бизнесмени, но в случая най-милото за нас си е държавата и хората, които на никого не са длъжни да плащат пари”, казва още Борисов.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес