Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов към ДПС и БСП: Справете се сами, не през институциите (ВИДЕО)

02 септември 2024, 12:26 часа • 4070 прочитания

"Колеги, не ги намесвайте институциите, справете се сами в рамките на Закона за политическите партии. Имате устави, спазвайте ги, всичко е нарисувано в тях", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас във връзка със случващото се в ДПС и БСП.

"В слабостта си, всеки един като се изказва, прехвърля проблемите си върху институциите. Да, де, ама те не са проблем на институциите. Когато две партии, или два сегмента от две партии се карат, каквото и да реши институцията "Х", другите викат: "А, щом не е в моя полза, значи не става", каза Борисов. 

Според него, в момент, в които не можем да се справим с нелегална миграция и битовите престъпления, полицията е разхвърляна Росенец, на "Бояна", на "Позитано" и едни на ЦИК. "Кой пази хората? Кой в момента работи?", попита Борисов. ОЩЕ: "Пречите ни да си вършим работата": Член на ЦИК към хората на Пеевски (ВИДЕО)

Управлението след изборите

Борисов коментира и дали след всички тези колизии може да има стабилно управление. "Ако не направим стабилно управление, България ще се гледа много несериозно, с подозрение. Просто ще си уплашим и партьнорите. Истински призовавам българите да излязат да гласуват. Ние се съсредоточаваме в нашите избиратели и в хората, които искат да разберат какво ще се случи, ако ние управляваме", смята Борисов. Той дори каза, че това са партии, които са се радвали, когато в ГЕРБ е имало проблеми. ОЩЕ: Оградиха с полицейски ленти сарая на Доган в "Бояна" (ВИДЕО)

Кой носи отговорност за служебното правителство?

Той коментира и конституционните промени и припомни, че преди тях президентът е казвал, че носи отговорност за служебното правителство. "С тази Конституция и тези служебни правителства, отговорност носят ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС - тези, които променихме Конституцията. Ако сме на висотата си, няма да се дистанцираме от правителствата, което и аз правя в момента. Колегите така се дистанцираха, че не искам само аз да съм там. Истината е тази, ако трябва да си признаваме грешките - ние носим отговорност", смята Борисов. 

Според него хубаво е, че сега и президентът като е дал няколко министри, носи и той отговорност. 

България не може без Турция за мигрантите

Борисов обърна внимание, че изборите в германските провинции, във Франция, са показали, че проблем номер едно е миграцията. "Кой даваха за пример в Европа, за нулева нелегална миграция? Ако поемем управлението, ще ви запазим пак. Рискът за България идва, че след мен подписаха споразуменията за реамнистия", предупреди Борисов и обърна внимание, че гласовете в Европа да се върнат мигрантите, откъдето са минали. 

Според него България без Турция не може да се справи с мигрантите.

"Ние, всеки ден, и вие плащаме по 1 млн. лв. на Турция, затова че некадърните правителства тези три години подписаха с "Боташ".Договорът е добър, ако сега на пристанищата в Турция стоят танкери и отиват за Европа. След като така или иначе плащаме грешни пари, немалко на де,н това са стотици милиони на година, с нашите колеги, с техния вътршен министър, ще го отрегулирам веднага процеса и няма да допуснем нелегална миграция в България", заяви Борисов. ОЩЕ: Златанов с надежда за Шенген: Спадът на миграционния натиск ни отваря много врати

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес