Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов използва войната, за да се оправдае за бламираната реформа на службите (ВИДЕО)

21 септември 2023, 11:36 часа • 6094 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва войната в Украйна, за да се оправдае за бламираната реформа на службите, стана ясно от изявлението му пред медиите. Повод за коментара му е новината от вчера за оставката на Атанас Атанасов от председателското място на комисията за контрол над службите. 

Аргументите да не подкрепи реформата на Атанасов?

Той коментира защо не е минало решението за сливане на цивилното и военното разузнаване, като каза, че Атанасов знае неговите аргументи. "В тях няма нищо, което противоречи на говоренето. Сега по време на война, когато текат маса, надявам се, операции по службите, заедно с нашите партньори, едно преструктиране и сливане под половин година не минава", смята Борисов. ОЩЕ: Заради Борисов: Атанас Атанасов се оттегли като председател на комисията за службите

Лидерът на ГЕРБ каза, че не е против това предложение. "Ще се случи в момент, когато може и обстановката е спокойна", добави Борисов.

Борисов обърна внимание още, че все още няма готово законодателство, което да покаже каква е визията. 

"Нищо не налага така спешно в момента да се говори. Освен това, когато се заговори в тези служби, те са като ветропоказател. Съставът спира да работи и почва да се оглежда, ослушва какво ще се случи. В момента виждате дронове, какви ли не проблеми", добави лидерът на ГЕРБ. ОЩЕ: Депутат от ДСБ: ГЕРБ оставят управлението на службите в ръцете на президента (ВИДЕО)

Борисов държи на Атанасов

"Държа много на ген. Атанасов. Ако г-н Атанасов каже днес, че е готов да оглави, която и да е служба, с две ръце го подкрепяме в парламента", каза Борисов. 

Първи думи за новия шеф на комисията - Бойко Рашков?

Борисов отговори и на въпрос дали го притеснява, че Бойко Рашков ще оглави комисията за контрол над службите, с думите: "Смисъл?".Лидерът на ГЕРБ добави, че всяка партия си предлага хората. "Така са решили, така са предложили", добави още Борисов. ОЩЕ: ПП-ДБ предлагат Рашков да поеме освободения пост в комисията за службите и СРС

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес