Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Борисов и Пеевски да не се правят на жертви! Няма зад кого да се скрият": ПП-ДБ с остра декларация

19 юни 2024, 09:47 часа
Реклама

"Всяка политическа сила, която свали редовно правителство, без да е готова да състави ново такова, носи двойна и тройна политическа отговорност за съдбата на България."

Това каза в откриващата си декларация на първото заседание на 50-ия парламент бившият премиер акад. Николай Денков от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България". Той припомни, че за последните три години само ПП-ДБ съставят правителства и то два пъти.

"Никоя друга политическа сила не се осмели да го направи и затова само ние носим такава политическа цена. Тези правителства бяха сваляни с дружните усилия на ГЕРБ, ДПС и ИТН. Те бяха свалени с цел Борисов и Пеевски да тиражират лъжата, че те са единствените, които могат да управляват", обясни Денков.

Още: Кой, кой, кой ще подкрепи Борисов за кабинет? Как кой, същият КОЙ отпреди 11 години

"С резултатите от последните избори гражданите дадоха мандат на тези три партии да съставят правителство. Всъщност ГЕРБ и ДПС поискаха това, което искаха - възможност да съставят правителство, в което Борисов и Пеевски да кадруват. Време е те да съставят редовно правителство, защото няма зад кого да се скрият. Не е време да се правят на жертви, след като получиха това, което искаха", подчерта бившият премиер.

Той благодарим на тези, които подкрепиха коалицията. "Вадим поуки и анализираме защо загубихме доверие. Най-голямото разочарование за нашите привърженици бе правителството с подкрепа на ГЕРБ", каза още Денков.

Още: Кирил Петков категоричен: Независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще сме опозиция (ВИДЕО)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес