Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божков заяви, че може да направи правителство, защото има кадърни хора

08 април 2021, 12:22 часа • 4542 прочитания

Готов съм да излъча правителство. Това каза избягалият в Дубай бизнесмен Васил Божков, след като носещата неговата политическа воля партия БНО събра почти 3% на изборите за 45-то Народно събрание. Но той го каза в смисъл, че би могъл да направи това, ако Бойко Борисов го призове, защото във формацията му „Българско лято“ има млади и образовани хора, с по 2-3 образования, които познават местните проблеми.

Прогнозата на Божков обаче е, че би трябвало да има бързи следващи избори. При такъв развой той не очаква повторение на сегашния резултат. И изрази изненада, че БНО не е събрал три пъти по-голям резултат.

Божков говори пред в. „Труд“, като каза, че ако от вестника под „време за реванш“ разбират истинска политика, за свобода и истински неща, тогава е време за реванш – но на българския народ, не на самия него. Не може повече да продължава това – репресии, терор, грабежи, населението гладува, добави той. Според него, няма сектор в България, който да е добре – всичко е съсипано. „Ако някой иска да направи нещо, трябва да влезе в политиката – няма друг начин“, добави Божков.

По думите му, той не иска да е депутат и да е в политиката, но се налага. „Навремето какво беше? Идват бухалки, можеш да намериш и ти бухалка и да се защитиш. Сега кой може да се защити от бухалките на държавата“, това е мотивът на Божков да се цели в политиката.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес