Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божанов: ДБ още не са говорили за коалиция с ПП

14 юли 2022, 08:23 часа
Реклама

"Демократична България" все още не са коментирали коалиция с "Продължаваме промяната". Това обяви министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов пред bTV.

Реклама

ДБ обаче няма да търси подкрепа за управление от страна на опозицията. Формулата технократски кабинет не е обсъждана.

Според Божидар Божанов премиерът трябва да е от най-голямата политическа сила. 

Нашата цел в следващите седмици ще бъде така да изговорим ситуацията, за да не ходим на избори. Ще опитаме да съберем отново бившата коалиция, обеща Божанов. По думите на министъра на електронното управление в оставка има рискове при избори – отново фрагментиран парламент, разделение между участниците в него и по-трудно съставяне на мнозинство. Рискове има и затова отново да се възстанови коалицията, но трябва да се оцени кои рискове за страната са най-големи, изтъкна Божанов.

Той посочи, че социологията дава ръст на „Демократична България“ за повече депутати, като в следващ парламент ДБ отново ще бъдат партньори на ПП. 

Издигането на партийни стени доведе до лоша комуникация между коалиционните партньори и това трябва да се промени. Решенията трябва да се взимат в парламента, за да се спестят много забавяния, настоя Божанов.

Още: Костадин Костадинов: Стефан Янев не е потенциален партньор на "Възраждане"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес