Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш шеф на КАТ: Някой дава лъжлива информация на Демерджиев

25 октомври 2022, 09:43 часа
Реклама

Сменени бяха доста колеги на територията на страната, които работеха добре при предишните избори, каза по БНР комисар Тенчо Тенев, бивш началник на „Пътна полиция“ към СДВР.

„Това е необяснимо. Някой дава лъжлива информация на министъра и той не може да оцени правилно хората, които работят в системата на МВР", коментира той по повод уволненията на 7 от 9 полицейски началници на управления. Припомняме, че причината, която министър Иван Демерджиев посочи за уволненията, са слабите резултати и лошия контрол.

Началникът на РПУ излиза виновен за всичко и за всички, заяви комисар Тенев. "Работех 10 години с началниците на РПУ-тата в София и знам колко са сериозни и отговорни. Колежката от V –то РПУ, под чието ръководство беше заловен Георги Семерджиев, прегазил с колата си две млади жени на бул. „Черни връх“, не вярвам да е осъществявала чадър и да липсва контрол. На него му беше направен обиск, след който бяха открити големи количества наркотици, беше съставена преписка и всичко беше дадено на прокуратурата“, заяви той.

"Той не може да стои до 400 човека и да следи какво прави всеки от тях. Има йерархия и всеки знае какви са неговите задължения"

Не мисля, че директорът на СДВР е човекът, който предлага новите началници на РПУ-та".

Комисар Тенев се възмути и от смяната на Светослав Григоров в Кюстендил.

„Преди известно време имаше задържани политически лица, които бяха нарушили закона в неговата дирекция. Той си е свършил добре работата. Познавам и бившия директор на ОДМВР – Хасково. Не знам защо се сменят такива почтени служители“.

Идеята на служебното правителство е да се проведат честни избори, но вчера чух от главния секретар изрази като „политическото и професионалното ръководство на МВР.Служебният кабинет не е политически“

Комисар Тенев потвърди намерението си да съди министъра на вътрешните работи.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес