Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без оставка: Атанасов иска вот на доверие от ДСБ, за да остане начело на партията

11 юни 2024, 11:53 часа
Реклама

Председателят на Демократи за силна България (ДСБ) тен. Атанас Атанасов ще поиска вот на доверие от Националното събрание на партията след резултатите от изборите на 9 юни.

По думите на Атанасов, който е и съпредседател на "Продължаваме промяната - Демократична България", коалицията ще остане единствената опозиционна проевропейска формация в 50-ия парламент.

"Живеейки в силно конфронтационен момент, на тежко разделение в българското общество, ние се провалихме в процеса на удовлетворяване на очакванията на собствените ни избиратели по отношение на допустимостта на компромиса, който трябваше да бъде направен. Сами създадохме високи очаквания, спомогнахме да бъдат заредени силно емоционално, а в последствие не обяснихме достатъчно добре действията си, към които самата реалност и желанието България да се предвижи напред, ни доведоха", пише Атанасов в профила си.

Още: Кирил Петков: Няма да се откажем от нашата мечта да направим България просперираща

Той казва още, че в тази негативна среда са потънали и безспорните успехи на кабинета “Денков”.

"Резултатите на ДСБ показват запазване на парламентарното ни представителство и представителството ни в Европейския парламент. Това обаче няма как да ни успокоява. Тепърва започва вътрешният анализ и мога да ви уверя, че сме с отворено съзнание за нелеките изводи, които неизбежно ще бъдат направени", казва още той и уточнява, че ще поиска вот на доверие и ще разчита на откровен диалог, който да посочи пътя напред.

"Убеден съм, че независимо от допуснатите грешки ние постигнахме един категоричен успех - консолидация на демократичната общност, която няма аналог за последните 2 десетилетия - първоначално в рамките на Демократична България, а в последствие и с партньорите ни от “Продължаваме промяната”. Тази консолидация трябва да продължи с привличането на нови партньори от политическия и гражданския сектор. Силата на нашата общност винаги е била в честния диалог с нашите избиратели. Допуснахме той да бъде нарушен и последствията не закъсняха", пише още Атанасов.

Още: "Ако трябва курбан, ето курбан": Христо Иванов подаде оставка (СНИМКИ и ВИДЕО) 

Ето и пълната му публикация:

 

Още: Евгений Кънев: Важно е лидерите да се учат от грешките си

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес