Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бареков определи Волен Сидеров за говорител на "България без цензура" на КСНС

20 ноември 2013, 14:08 часа • 47991 прочитания

В момента полицията е подсигурила влизането в сградата на президентството, където ще се проведе заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Направен е кордон, който отделя хората от „България без цензура”.

Пред входа на президентството лидерът на движението Николай Бареков определи Волен Сидеров за "говорител на протестиращите пред президентството, тъй като единствен е посмял да се изправи пред тях". Сидеров пък върна жеста и каза, че ще предложи на заседанието на КСНС да има граждански организации.

В сградата вече влязоха премиерът Пламен Орешарски, лидерът на БСП Сергей Станишев, заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на ДПС Лютви Местан, министърът на отбраната Ангел Найденов, финансовият министър Петър Чобанов, както и главният прокурор Сотир Цацаров. Пред Нова телевизия о.з. генерал Атанас Атанасов припомни, че по закон Цацаров не може да присъства на съвета, но явно е поканен.

Междувременно лидерът на „България без цензура” Николай Бареков  каза, че Бойко Борисов се е уплашил и е симулирал контузия на коляното, за да го оперират и да не дойдат днес, предаде БГНЕС.

„Политиците не се грижат за народа си, а за банковите сметки. Това е в основата на проблемите. Няма да допуснем хора, свързани с криминални групировки. Ако Борисов дойде тук на КСНС, той няма да бъде пуснат. Той се уплаши, направи си операция на крака. Едно време българските воини са се били без крака и без ръце. Борисов се направи на контузен и няма да дойде. Цветанов също няма да бъде допуснат до КСНС”, каза Бареков.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес