Атанасов: Пропагандната машина се опитва да замете проблема с корупцията под чергата

2920
Атанасов: Пропагандната машина се опитва да замете проблема с корупцията под чергата

Тежката пропагандна машина на властта промива мозъците на българите. Това обаче не може да попречи на чуждите разузнавателни служби внимателно да събират информация за корупционните схеми тук.

Това каза в интервю за БНР председателят на ДСБ Атанас Атанасов, който коментира острите изявления на дългогодишния баварски вътрешен министър Йоахим Херман, посветени на корупцията в България.

ДСБ и "Да, България": Предсрочни избори може да има още тази година

Предсрочни избори са възможи още тази година. Това прогнозираха лидерите на ДСБ Атнас Атанасов и на Да, България Христо Иванов.&nb...

"Днес виждам как пропагандната машина на властта се опитва да замете под чергата, да го скрие този проблем. Оказва се, че българската корупция, едва ли не е проблем за съставянето на правителство в Германия. Защото този човек, давайки интервю през "Ди велт" - това е баварският вътрешен министър Йоахин Херман, той през интервю дава знаци към българската общественост, че не може да се очаква канцлерът Меркел да покровителства до безкрай своите любимци тук", заяви той.

По думите му у нас големите събития, които са водили до сериозни промени, винаги са идвали отвън. "Пак казвам - за съжаление. Ще се наложи и този път, ето през такъв тип знаци, да се стигне до убеждението от българското общество, че промяната е абсолютно наложителна. Защото да напишат в такива известни западни издания - в Париж, в Германия - да напишат: "корупцията прави силата" - че е девиз на българското председателство... Няма друг знак, по-висок от този, който да ни покаже, че тук положението вече е нетърпимо", категоричен е Атанасов.

"Вчера, в бюджетната комисия в европарламента, при обсъждането на използването на парите от еврофондовете, се е очертала позиция в посока мониторингът над Румъния да бъде снет, а върху България да бъде запазен, защото корупцията продължава да запазва тези високи нива, имайки предвид в конкретния случай наблюдението как се изразходват средствата по фондовете", аргументира се още Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика