Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанасов: Настояваме президентът да насрочи изборите 2 в 1

30 март 2024, 13:19 часа • 2014 прочитания

Минахме през един труден период, през който взехме един урок, че Съединението прави силата. Ние сме представители на една и съща общност. Ние сме представители на тази част от българския народ, която иска европейския и атлантическия път на развитие.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната – Демократична България" ген. Атанас Атанасов на второто партийно Общо събрание на ПП.

"Ние създадохме един общ отбор, който трябва да продължи", каза Атанасов и открои "изпитанията", пред които са ги изпратили довчерашните им "партньори".

Той посочи, че предстои да се формира служебно правителство, което да организира провеждането на предсрочните парламентарни избори и избори за европейски парламент.

"Настояваме президентът да насрочи изборите 2 в 1", заяви Атанасов.

Съпредседателят на ПП-ДБ отбеляза, че по време на избори най-важната организационна работа за противодействие на купуване на гласове и на изборни измами е работата на МВР, той призова и президента, и бъдещия служебен премиер Димитър Главчев: "Искаме друг министър на вътрешните работи. Нямаме доверие на Калин Стоянов. Той доказа, че е пристрастен."

Атанасов подчерта, че има достатъчно хора в България, които имат качества да бъдат свободни и независими и отново се обърна към държавния глава и служебния премиер да изберат безпристрастен министър на вътрешните работи, "за да може да очакваме едни честни избори".

"Ще направим всичко необходимо да убедим българските граждани, че ако те искат промени, трябва да ни дадат властта. Ако българските граждани искат промени, трябва коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България" да бъде първа политическа сила на изборите.

Сигурен съм, че заедно ще направим всичко необходимо, за да постигнем тази цел", заключи Атанасов.

ОЩЕ: “В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО) 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес