Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанас Зафиров: БСП не се продаде за министерски постове и кутийки

16 май 2023, 08:11 часа •
Реклама

БСП не се подаде за министерски постове и кутийки. Няма как да бъдем резервна управление на едно управление на ГЕРБ-СДС, начело с кандидата за премиер Мария Габриел. Това каза заместник-председателят на парламентарната група на БСП Атанас Зафиров пред bTV.

Още: БСП няма да подкрепи мандата на ГЕРБ

Той поясни, че месец след старта на парламента няма яснота какъв е профилът и механизмът как може да функционира едно правителство с първия мандат. Нищо не е ясно – стана ясен само срокът, но не е ясно как ще управлява, как ще взима решенията даденото правителство и кои са петте решения на кандидата на ГЕРБ за премиер Мария Габриел, каза Зафиров. 

Атанас Зафиров видял как бил предложен един кандидат за премиер от ЕНП, но най-лошото било, че между БСП и ГЕРБ нямало доближаване на вижданията как да се развива държавата. Приказките за план А, план Б, някакви кутийки - от тях се загуби ценно време в надглъване между първата и втората политическа сила, отбеляза социалистът.

Атанас Зафиров добави, че „червените“ няма какво толкова да питат партията дали да се коалират с ГЕРБ за първия мандат, при положение, че двете партии се разминават за развитието на държавата.

Според него е рано да се каже дали страната отива на нови предсрочни парламентарни избори, при положение, че все още дори не е реализиран първия мандат, а има и още два мандата. Зафиров все пак е на мнение, че първите две партии в парламента – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще съставят правителство.

Той определи още случващото се в съдебната система с главния прокурор Иван Гешев като политическа атака. Всички твърдения от Гешев трябва да бъдат уплътнени с действия, настоя Зафиров. 

Атанас Зафиров заяви, че не разпознава БСП в думите на главния прокурор. 

Още: След брифинга на Гешев много хора не са имали спокоен сън

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес