Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ако някой трябва да го укорява, това са хората в Елин Пелин": Пожарникарят Борисов за кмета

26 юли 2024, 09:55 часа • 1365 прочитания

"Кметовете се избират от хората - ако някой трябва да го укорява, това са гражданите на Елин Пелин".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод взривовете в склад за пиротехника в града. Поводът за думите му са коментарите на вътрешния министър Калин Стоянов, който по-рано днес разкритикува кмета на Елин Пелин инж. Ивайло Симеонов.

Силовият министър бе остър: "Кметът си позволява да коментира какво и как е трябвало да стане. Искам да стане ясно, че този човек, по наша информация, е някъде дълбоко в Гърция. Вероятно на някой прекрасен плаж и го съветвам да продължава да си пие узото там, да се маже по-често със слънцезащитни мазила и да ни остави да си свършим работата. И нека не си нарушава почивката", каза Стоянов.

Още: Експерт не изключва умишлено използване на пиротехнически средства да са довели до взрива в склада

По този повод Борисов, който е и бивш пожарникар по образование, коментира още: "Важно е да се ограничи да няма пострадали и да се спаси живота на пожарникарите. Едно време ни вкарваха вътре в пожарите и който оцелее - оцелее. Сега няма необходимост от това, вкарват роботи и те работят вътре. Фойерверките гърмят на много празници в държавата - някой път в чудовищни размери.

Още: Ситуацията с Елин Пелин: Загинал и втори склад в опасност - МВР министърът нападна кмета

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес