Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВМЗ - Сопот е обезпечен до 2018 г., инвестирани са над 20 млн. лв.

27 май 2016, 13:38 часа
Реклама

ВМЗ-Сопот посреща 80-годишния си юбилей в изключително добро финансово състояние – с изплатени стари задължения на стойност 23 милиона лева и с още над 20 милиона, инвестирани в ново оборудване, ремонт на производствените цехове и подобряване условията на труд.

Това заяви в ефира на "Дарик" изпълнителният директорът на държавната военна фабрика Иван Гецов в навечерието на кръглата годишнина.

Качествена продукция в големи обеми и пълна удовлетвореност на повишаващия се брой клиенти на предприятието, отчете още той.

По думите на Гецов, към момента фирмата е със сключени договори за поръчки до края на 2018-та година, което напълно обезпечава дотогава работата на близо 4000-те служители на предприятието.

За осигуряване сигурността на работещите е стартирало поетапното изграждане на периметрова охранителна система, която ще обхваща всеки един от стратегическите обекти на завода.

Информацията ще бъде подавана от мониторингов център и ще може много точно да определи локацията на евентуално неправомерно проникване или нарушение по цялата територия на завода, съобщи още директорът на ВМЗ-Сопот.

„С въвеждането на цялостната експлоатация на системата можем да кажем, че слагаме край на инцидентите в предприятието“, коментира още той.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес