Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Важно за Hills of Rock 2024 в Пловдив: Много полиция и промени в движението

23 юли 2024, 16:27 часа • 914 прочитания

Служители от областната дирекция на МВР са ангажирани за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението на фестивала Hills Of Rock 2024, организиран от четвъртък до събота на Гребната база в Пловдив, съобщиха от полицията. Фестивалът ще се проведе на 25, 26 и 27 юли.

Засилено полицейско присъствие

В изпълнение на набелязаните мерки за недопускане на противообществени прояви и закононарушения се очаква осезаемо полицейско присъствие в периметъра на фестивала. Мобилни екипи ще патрулират постоянно и ще реагират незабавно при получаване на сигнали за противообществени прояви или закононарушения.

Сред задачите на униформените е и охраната на обособените паркинг зони за автомобили на посетителите. Тези паркинги са пред централния вход на стадион "Пловдив", до спортна зала "Чайка" и в западната част на бул. "Копривщица", в отсечката между бул. "Шести септември" и бул. "Марица-юг".

Още: Култовата българска група Smallman хедлайнер на Station Street Festival в Пловдив

Влизане на фестивала

Hills of Rock 2024 ще се проведе в три дни, а организаторите са обявили, че концертите в тридневната програма са с времетраене от 16 ч. до 2 ч. Територията на събитието, както всяка година, е изцяло оградена, като достъпът вътре става единствено с билет и поставяне на гривна за контрол. Отговорност за пропускателния режим и спазването на вътрешния ред носят представители на частна охранителна фирма, на които при необходимост полицията ще оказва съдействие.

За удобство на посетителите са изградени два входа – след бариерата на ул. "Владивосток" (за притежателите на тридневни билети) и откъм спортна зала "Чайка" (за хората, които ще влизат с еднодневни билети). На първия контролно-пропускателен пункт са възможни 8 едновременни проверки на билети, а на втория – 6.

Ограничения в движението

Съгласно заповед на кмета на община Пловдив за времето от 16 ч. до 03 ч. през трите дни е възможно да бъде спирано движението на пътни превозни средства в следните отсечки:

по ул. "Владивосток", между бул. "Шести септември" и ул."Ясна поляна"

по ул. "Ясна поляна", между бул. "Копривщица" и ул. "Владивосток"

по бул. "Марица-юг", между бул."Копривщица" и бариерата на хангарите на гребния канал

по бул."Копривщица – запад", между бул. "Шести септември" и бул. "Марица-юг"

Още: 20 спектакъла на "Сцена на кръстопът" 2024: Всеки може да открие своето заглавие

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес