Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Пловдив събориха незаконни ромски постройки, залепени за ограда на училище (СНИМКИ)

02 април 2019, 13:42 часа • 2831 прочитания

Нова акция по събаряне на незаконни къщи предприе администрацията на пловдивския район „Северен“. Рано сутринта багери пометоха около 10 постройки на улица „Деница“ в ромската „Шекер махала“, а вчера бяха съборени 11. Разчистването премина при засилено полицейско присъствие, но в махалата беше спокойно и не се стигна до напрежение.

Масивните незаконни обекти са построени на тротоара на улица „Деница“, близо до КАТ – Пловдив. Западните стени на постройките дори са били долепени до оградата на близкото училище „Панайот Волов“, като самата директорка на учебното заведение неколкократно е подавала сигнали за това. Предстои тротоарът по улица „Деница“ да бъде изцяло възстановен. Обитателите на незаконните постройки са били предупредени, а за събарянето на къщите има и решение на Върховния административен съд, съобщи кметът на район „Северен“ Ральо Ралев, който също бе на място.

„Причината за тази акция е, че тези всички сгради са на имот публично-общинска собственост, разбирайте улица „Деница“, те са незаконни и освен това са залепени за ограда на детско училище“, заяви той. Ралев бе категоричен, че ще продължава да разчиства незаконни постройки, като уточни, че някои от претендиращите за обезщетяване с общински жилища нямат адресна регистрация тук и няма как да получат такова. Той допълни, че от района нямат ангажимент да настаняват всички останали без дом роми в общински жилища. „Искам да се знае, че не всеки, който построи незаконна постройка, общината след това ще го обезщети и ще му даде апартамент, къща или каквото и да е било“, категоричен бе той.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес