Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Серия от инициативи в пловдивската болница „Свети Пантелеймон“

30 септември 2019, 16:18 часа • 1571 прочитания

Медицински център „Свети Пантелеймон“ към едноименната общинска болница в Пловдив продължава с благородните си инициативи. В рамките на две седмици в болничното заведение ще се провеждат напълно безплатни хирургични прегледи.

Всички желаещи пациенти могат да се консултират със специалист през всеки делничен ден от 9 до 13.00 часа. За целта е необходимо да се запишат предварително на телефони 032/603 990; 032/603 914 или 0882 450 604, като за прегледите не се изисква направление от личния лекар, уточни управителят на болницата д-р Константин Сапунджиев.

Отново в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ за утре е предвидена и друга благотворителна инициатива. В 10,00 часа БЧК – Пловдив открива библиотека на разположение на пациентите в болницата. На принципа връстници помагат на връстници, лекуващите се ще имат възможността да се опитат да преодолеят самотата и да намалят страданието чрез четиво и среща с човек, който да го изслуша и с когото споделят мисли и преживявания.

Инициативата е по повод Международния ден на възрастните хора, който се отбелязва на 1 октомври. На този ден се отдава почит към хората от третата възраст. „Времето, в което живеем, отправя предизвикателство към нас, хората в активна възраст да обръщаме по-голямо внимание на възрастните хора около нас. Едно от най-големите изпитания  пред, което са изправени хората от третата възраст се оказва  самотата. Невъзможността, поради заболяване или недостатъчни доходи да се срещат, разговарят и споделят с другите хора са чест техен спътник“, се казва в съобщение на Българския червен кръст.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес