Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Работи се по продължението на булевард "Свобода" в Пловдив

13 ноември 2018, 15:30 часа

Район "Западен" инициира отчуждителни процедури, за да се осъществи продължението на булевард "Свобода" в Пловдив, съобщи кметът на района Димитър Колев. Той уточни, че за трасето има издадено разрешение за строеж.

Реклама

Предвижда се булевардът да бъде свързан с улица "Рая", тъй като в момента "Свобода" завършва при продължението на улица "Царевец" и нататък няма дори черен път. От общинската администрация планират удължаването на булеварда, като той ще минава зад сградата на УМБАЛ "Свети Георги". Така освен живущите на улица "Рая", този булевард ще се превърне в пряк път за бъдещите жители на новостроящите се кооперации на "Пещерско шосе". Предвижда се удължаването на "Свобода" да облекчи и трафика, тъй като в момента огромна част от пътния поток преминава покрай входа за спешния сектор в Хирургиите, както и покрай болница "Пълмед". 

Това е едва първият етап от продължението на булевард "Свобода". При втория етап се предвижда свързване на улица "Рая" с булевард "Шести септември", уточни кметът на район "Западен" Димитър Колев. 

Освен булевард "Свобода", в бъдеще се планира и пълна реконструкция на улица "Царевец". Нейният ремонт обаче е свързан с мегапроекта "Модър - Царевец", който ще осигури директна връзка между районите "Южен" и "Западен". Паралелно с "Царевец" ще се работи и за премахването на паважа по булевард "Хаджи Димитър", като се очаква тези ремонти да облекчат значително трафика в тази част на Пловдив. 

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес