Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още 1 милион за градския транспорт в Пловдив, Иван Тотев с важно предупреждение

30 януари 2019, 17:36 часа • 1477 прочитания

Общинският съвет в Пловдив гласува увеличаването на компенсациите с 1 милион лева към фирмите, обслужващи градския транспорт в града. Кметът Иван Тотев обаче отправи предупреждение към транспортните фирми, че ако не подобрят обслужването, ще има сериозни последици за тях.

Всеки месец налагаме сериозни глоби. Това не е за хвалене, а напротив. Искам да предупредя всички транспортни фирми в Пловдив, че ще ги следим изкъсо. Постоянно получаваме сигнали от граждани и собствениците трябва да вземат мерки. Може да се изпусне някой курс сутрин, но това не трябва да става ежедневие. Сега им отпускаме допълнително 1 милион. Лятото може да се отпуснат още средства, но искаме транспортът да е на високо ниво, защото както даваме, така може и да намалим компенсациите. Да не забравяме, че догодина има нов конкурс за линии от градския транспорт", заяви кметът Тотев.

Вчера стана ясно, че от февруари ще бъде въведен за продажба целодневен билет за пътуване, който ще важи за всички линии. Цената му ще е 4 лева, като той ще се продава по автоматите на спирките.  

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес