И в Пловдив лекарите продължават да протестират

2094
И в Пловдив лекарите продължават да протестират
Снимка: БГНЕС

И днес продължава протестът на общопрактикуващите лекари в Пловдив и областта. Това съобщи за Радио "Фокус" - Пловдив д-р Александър Калайджиев, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив. Кабинетите няма да приемат пациенти, но лекарите ще са на разположение по телефона. Ще има кабинети за неотложна помощ, където ще се обслужват пациентите, такива кабинети работят във всяка бивша поликлиника. В този час общопрактикуващи лекари са се събрали пред сградата на Лекарския съюз в Пловдив на ул. „Велико Търново“ №9, за да решат как ще продължат работа оттук насетне, при условие, че от днес те нямат сключени договори със Здравната каса.

"В този случай, дори да приемат пациенти в кабинетите си, лекарите няма да имат право да подписват и издават никакви легитимни документи", каза д-р Александър Калайджиев. Според него, това отново е в ущърб на пациентите. „Така че молете се да сте здрави през следващата година, защото в момента в здравеопазването цари пълен хаос или може да се каже, че такова няма. Администрацията уби медицината”, каза д-р Калайджиев.

"КАРЪЛ" на Тод Хейнс - на екран в София, Пловдив и Варна

След финала на София Филм Фест българската публика отново ще има шанс да види изключителните Кейт Бланшет и Руни Мара в една любовна ис...

През почивните дни ще заседава Управителният съвет на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, където се очаква да бъдат взети конкретни решения. Това, което се знае със сигурност, е, че пловдивските лекари ще вземат участие в общонационален протест пред Министерството на здравеопазването в сряда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com