Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За 3.5 лева двама убиха пастир край Плевен

26 май 2016, 13:15 часа • 978 прочитания

Двама мъже са предадени на съда от Окръжна прокуратура - Плевен за жестоко убийство на пастир и грабеж на стойност 3 лева и 50 стотинки.

Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Рецидивистът Яко М. и аверът му Мариян П. са обвинени затова, че на 7 декември нападнали 59-годишния пастир Борис Николов в землището на с. Ясен, с идеята да откраднат "две-три кози и после да ги продадат".

В изпълнение на намеренията си пребили жертвата с дървена бухалка, юмруци и ритници. От безпомощния мъж взели платнена чанта и нож, на обща стойност 3.5 лева, след което избягали.

По време на следствените дейности е установено, че на жертвата са причинени счупване на левия лакът, фрактури на ребрата, контузия на бял дроб. Нанесеният побой е причина за смъртта на Николов, категорични са от прокуратурата.

Единият обвиняем - Яко М. (25) е осъждан многократно, а другият убиец има две присъди като непълнолетен.

Жертвата Борис бил тих човек, като живеел в крайна бедност, не е имал пререкания или конфликти с други хора. Започнал да работи като козар в с. Ясен след продължителна безработица.

Двамата обвиняеми са с мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес