Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст в Плевен

10 октомври 2024, 18:01 часа • 280 прочитания

Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст ще се проведе в парк „Кайлъка“ на 13 октомври 2024 г., неделя. Организатори са Община Плевен, Българска федерация „Спорт за всички“ /БФСВ/, съвместно със спортен клуб „Спартакисти - спорт за всички“ гр. Плевен, които са и домакини на проявата.

Празникът ще започне в 11.00 часа в началото на парк „Кайлъка“ /при лошо време ще е в зала „Катя Попова“/. В различните активности ще се включат представители на плевенския клуб, мъже и жени от СК „Кула - спорт за всички“ - Кула, и СК „Мрамор - спорт за всички“ - с. Мрамор.

Събитието е част от Спортния календар на Община Плевен за 2024 г. и е с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР 2021-2024“ на федерацията. Целта на спортното събитие е да насърчи хората от третата възраст към системни спортни занимания и социализация чрез спорт.

Още: Творци от цял свят се качват на плевенска сцена

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес