Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нови информационни табла ще известяват за културни и спортни събития в Плевен

20 август 2024, 12:44 часа • 469 прочитания

Нова информационни табла са монтирани от тази седмица на видни места в Плевен, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Целта на таблата

Те улесняват плевенчани и гостите на града, като съобщават за предстоящи събития, част от културния и спортния календар. Инициативата за информационните табла е на Община Плевен с идеята по този начин информацията да достигне до по-голям брой хора, за да могат да се включат и да посетят проявите. ОЩЕ: Ощетиха с близо 170 000 лв. Плевен заради ремонт на зала "Катя Попова"

Подробности за платната

Платната са направени от винил, за да издържат на метеорологичните влияния, на част от тях са изписани подробности за конкретно събитие, на други са групирани няколко инициативи, които предстоят да се реализират.

На първите винили представената информация за предстоящи културни прояви в Плевен включва: концерти, Фестивал на виното и фермерските деликатеси, тържествени ритуали по повод 6 септември и 22 септември, спектакъл с огнено шоу, Есен джаз фест, провеждането на ножарски пленер.

В сферата на образованието и младежките дейности плевенчани и гостите на града могат да се информират за: състезание по дебати, младежки фестивал, лего олимпиада, отбелязване на Европейските дни на наследството. Афишът със спортните прояви информира за турнири по тенис на корт, таекуон-до, волейбол, шахмат, Европейска седмица на мобилността и ден без автомобили, състезание по силов многобой, спортни празници. 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес